Un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare va avea loc, în această săptămână, în judeţele Dolj şi Vâlcea, unii rezervişti fiind chemaţi la unităţile militare. Aastfel de exerciţii se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele, în baza unui plan aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător, precizează Prefectura Dolj. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizart că este vorba despre un exerciţiu de rutină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, exerciţiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare se desfăşoară în judeţele Dolj şi Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

”Exerciţiul are caracter de rutină, activităţi similare fiind organizate în acest an şi în judeţele Bihor şi Sălaj, în luna iunie. Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare şi care au domiciliul pe teritoriul celor două judeţe vor fi chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire”, a arătat MApN.

MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naţionale şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în Dolj, şi de Ministerul Apărării Naţionale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În antrenament sunt angrenate şi structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Conform sursei citate, MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciţii din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul naţional, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2021.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Prefectura Dolj a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că, în perioada 17-21 octombrie, în judeţ se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare – MOBEX DJ-VL-22. Acest exerciţiu este condus de Ministerul Apărării Naţionale şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

 
“Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”, se arată în comunicat.
 
Prefectura Dolj a precizat că, pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în judeţul Dolj, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemaţi la unităţile militare, în vederea desfăşurării unor activităţi de pregătire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.