Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a anunţat, vineri, un eşec al discuţiilor cu primarul general şi conducerea companiei. Petrariu susţine că Nicuşor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor. ”Nu a intenţionat niciodată să rezolve conflictul”, acuză liderul de sindicat care a precizat că situaţia este încă neclară, salariaţii urmând a decide dacă protestul va mai continua sau nu. La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut din nou apel la salariaţii STB să renunţe la protest şi să reia lucrul, întrucât sute de mii de bucureşteni au fost deja afectaţi. Primarul general cere procurorilor să ia măsuri în legătură cu protestul ilegal, iar liderilor PSD să spună explicit dacă susţin această acţiune declarată ilegală de către instanţă. ”Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acţiuni şi mai ales, foarte mulţi bani”, afirmă Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicuşor Dan: Fac încă odată un apel la raţiune către toţi şoferii şi vatmanii şi personalul auxiliar din STB / Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acţiuni şi mai ales, foarte mulţi bani

”Domnul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut (...) nu a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul acesta noi l-am bănuit. Noi o să e transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi (...) Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declaraţii şi poziţii belicoase care invită şi instigă nu ajută cu nimic”, a declarat Vasile Petrariu, vineri, după cea de-a doua rundă de discuţii convocată la Primăria Capitalei.  

Sindicaliştii afirmă că soluţiile erau legate de dialog. 

”Măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real, care să permită dezamorsarea acestui conflict. Ne ducem la salariaţi să le transmitem această mare realizare - mă refer la întâlnirea cu primarul general - aşteptăm de la Tribunal decizia de astăzi şi salariaţii vor decide ce vor face în perioada următoare, a mai declarat liderul sindicatului STB.  

 

Întrebat ce le transmite călătorilor, după cea de-a doua zi n care mijloacele de transport nu au circulat, Vasile Petrariu a afirmat: ”Mii de scuze, nu-i ajută cu nimic pe cei care merg cu transportul public local, dar să înţeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduşi în această situaţie de conducerea STB, de poziţia pe care o are primarul general, de faptul că primarul general face politică şi lucrul acesta nu-i ajută pe cetăţeni”. Sindicaliştii au reiterat ideea că nu este vorba despre o grevă, ci de un protest spontan la care participă toate categoriile de personal din cadrul companiei.  

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.