Un elicopter militar, de tip Black Hawk, a aterizat de urgenţă, joi, în Capitală, în Piaţa Charles de Gaulle, mai mulţi stâlpi fiind avariaţi. Elicopterul american participa la un exerciţiu. Ambasada Stetelor Unite a transmis că va colabora cu autorităţile române. Echipajul elicopterului militar american care a aterizat de urgenţă în Capitală a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă, au transmis, joi, reprezentanţii MInistrului Apărării Naţionale. În urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Evenimentul este anchetat atât de către autorităţile din România, cât şi de către oficialii americani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Elicopter militar aterizat în Capitală – MApN: Echipajul a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă / Dosar penal deschis de Parchetul Militar / Anchetă română-americană

UPDATE: ”Ambasada SUA a luat cunostinta de incident si urmareste indeaproape evolutiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru rezolvarea situaţiei şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a transmis, joi, Ambasada Statelor Unite, la solicitarea News.ro. 

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

ŞTIRE INIŢIALĂ: Elicopterul militar aterizat în sensul giratoriu a fost filmat de trecători.

”Traficul este blocat în Piata Charles de Gaulle. Motivul, un elicopter ce era într-un exerciţiu aviatic a aterizat de urgenţă”, se arată  în postarea unuia dintre martori.

”Ştie cineva ce caută acest elicopter în intersecţia de la Aviatorilor? Oare s-o fi aprobat transportul aerian la sol?”, a scris un alt martor, pe Facebook.  

Mai mulţi stâlpi din zonă au fost avariaţi.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Deocamdată, nu au fost transmise informaţii oficiale despre incident. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.