Încă un deces al unei persoane confirmate cu coronavirus a fost anunţat, vineri seară fiind vorba de un bărbat de 65 de ani din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. Bilanţula urcat astfel la 26 de morţi. Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus era vineri la ora 13:00 de 1292 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 263 de persoane, fiind cel mai mare număr înregistrat de la declanşarea epidemiei în România. Un număr de 32 de pacienţi se află la ATI, starea a 24 dintre ei fiind gravă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, al 26-lea deces este al unui bărbat în vârstă de 65 ani, din judeţul Timiş, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare.

El a fost internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, iar din 25 martie a fost intubat, în secţia de ATI.

În 27 martie el a fost confirmat pozitiv la COVID-19 şi a murit în aceeaşi zi.

"Şi în acest caz s-a declanşat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare", afirmă Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, că a fost înregistrat al 25-lea deces cauzat de coronavirus, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din Bucureşti, internat prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Ioan în 26 martie.

Ulterior, el a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", acolo unde s-a înregistrat, în 27 martie, decesul, în secţia de ATI.
 
"Nu ne-au fost furnizate date legate de comorbidităţi", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 41 la Bucureşti, 7 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj). Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 0 şi 94 de ani„, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 32 de pacienţi, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unităţi medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3, poliţiştii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 11 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franţa şi unul în Marea Britanie, au decedat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.