Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu fac, marţi, mai multe controale în localitatea Conteşti la agenţi economici din domeniul colectării de deşeuri feroase şi neferoase. La acţiune participă peste 140 de poliţişti, 120 de jandarmi şi 14 echipe de control, dar şi ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, că prin acţiunea de la Conteşti se continuă ” războul împotriva arderilor ilegale de deşeuri”.

”Continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deşeuri. (...) Avem informaţii că şi ziua şi noaptea în aceasată comunitate se ard deşeuri, fapt care generează poluare. Aflându-ne în sezonul rece, această poluare participă suplimentar la poluarea pe care o avem deja din trafic şi din încălzirea rezidenţială”, a declarat ministrul Mediului.

Acesta a precizat că vor continua astfel de controale.

”O chestiune pe care o vom repeta ori de câte ori este cazul. Ne vom întoarce fie aici, fie la Sinteşti, cunoaştem foarte bine problemele de la Dolj, Goj şi Giurgiu. (...) Există nişte astfel de focare, se întâmplă cu precădere în zona de sud a României. Persoanele care depozitează ilegal deşeuri pun în pericol sănătatea populaţiei”, a mai afirmat Mircea Fechet.

Acesta a afirmat că scopul urmărit este acela de a-i sancţiona pe cei care depozitează deşeuri ilegal, dar şi pe cei care ard deşeuri î aer liber, fiind descoperite multe deşeuri feroase şi neferoase pe câmpuri.

”Deşeuri periculoase foarte multe – ierbicide, otrăvuri – lucruri periculoase care ar fi trebuit să ajungă la centre speciale pentru a fi tratate astfel încât să nu pună în pericol sănătatea populaţiei”, a mai afirmat ministrul.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară o acţiune, pe raza localităţii Conteşti, sat Balteni, împreună cu comisari de la Gărda Naţională Mediu, pentru verificarea respectării legislaţiei privind colectarea deşeurilor feroase/neferoase si pentru prevenirea poluării mediului prin incendierea necontrolată a resturilor provenite din dezmembrări auto”, a transmis Poliţia Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că în cadrul acţiunii sunt controlaţi 10 agenţi economici şi, totodată, sunt efectuate doua percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt. 

La activităţi sunt angrenaţi 140 de poliţişti, din care 40 de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, 120 de jandarmi, 14 echipe de control formate din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu.

De asemenea, ministrul Mediului, Mircea Fehet este prezent la acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.