Consiliul de Administraţie al companiei Romarm a decis demiterea din funcţie a lui Gabriel Ţuţu, directorul general al companiei, începând cu data de 14 martie 2023. Ministrul Economiei Florin Spătaru a precizat că Ţuţu se află în concediu de odihnă în prezent şi primeşte încă salariu pe această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Am primit de la Parchet măsuri suplimentare în situaţia juridică pe care domnul Ţuţu o are şi atunci Consiliul de Administraţie s-a întrunit azi şi la finalizarea concediului de odihnă, asta însemnând data de 14 martie, dânsul va fi revocat din funcţie. Decizia este luată în Consiliul de Administraţie.  Domnul Ţuţu a solicitat concediu de odihnă. Practic primeşte salariu, confomr mandatului de contract, pe perioada acestui concediu”, a afirmat Florin Spătaru, joi la finalul şedinţei de Guvern.  

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de Director General al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA.”, arată informarea de presă a companiei.

Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Tribunalul Bucureşti a decis plasarea sub control judiciar a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, în dosarul intrumentat de DNA. Instanţa a respins astfel cererea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA.

Fiul lui Victor Piţurcă, Alexandru, este acuzat de cumpărare de influenţă. Conform DNA, acesta ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, directorul Romarm.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.