Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, prefectul Capitalei Alin Stoica. Duminică, acesta a precizat că autorităţile nu au de gând să introducă noi restricţii, nu au propuneri de acest fel, şi că vor fi intensificate controalele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Vom prelungi măsurile care sunt şi astăzi în vigoare. Nu avem de gând să introducem acum alte măsuri, nu avem propuneri de acest fel, vom intensifica însă controalele, avem propuneri în acest sens şi desigur, vom monitoriza cu atenţie mare situaţia pentru că este o situaţie destul de delicată, suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţiei Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov şi Bucureşti, este o activitate destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Deja e presiune foarte mare pe sistemul sanitar, s-au suplimentat paturile la ATI, însă e în continuare aflux mare de pacienţi şi, dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi daca ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face”, a declarat duminică prefectul Capitalei.

Întrebat ce va face dacă rata de infectare trece de şase, prefectul Alin Stoica a precizat: ”Prima măsură pe ordinnul comun al ministerului Educaţiei şi Sănătăţii este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. Dar cum am văzut şi în alte localităţi, în momentul în care se trece de şase, regula este că autorităţile sanitare propun şi măsura carantinării. Situaţia este în dinamică şi în momentul în care apar chestiuni noi şi mâine dacă apare ceva nou, vom face o nouă şedinţă”. 
 
El a adăugat că acţiunile de control sunt organizate în comun cu mai multe entităţi: Poliţie, Jandarmerie, DSP, ITM şi aceste echipe comune de control urmăresc în primul rând zonele aglomerate şi urmăresc în primul rând conformarea populaţiei.
”S-a constatat că în zonele în care populaţia se conformează voluntar acestor măsuri, situaţia este ţinută în general sub control, acolo nu sunt neapărat amenzile cele care ne interesează, cât mai degrabă conştientizarea populaţiei că trebuie să respecte măsurile”, a subliniat Alin Stoica.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „La ora 12.00 este mâine (duminică - n.r.) o şedinţă a CMBSU. Mâine vom discuta pe baza propunerii de până acum la prelungirea măsurilor care sunt în vigoare astăzi, pentru că expiră mâine. Pe data de 8 martie, la ora 00.00 au intrat în vigoare măsurile”, a spus Alin Stoica sâmbătă pentru News.ro.

Pe 7 martie, CMBSU a decis restricţiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Acestea au intrat în vigoare din 8 martie, ora 00.00. 

Astfel, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

„Este permisă organizarea cu prezenţa fizică a simultării examenelor naţional, a examenelor pentru anii terminalI şi a orelor remediale pentru toate clasele”.

Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Se poate continua activitatea teraselor. 

De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber.

„Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, arată decizia CMBSU.

Municipiul Bucureşti ieşise din scenariul roşu în 25 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.