Meteorologii au transmis, joi, o nouă informare de vânt puternic şi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar 12 judeţe se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până vineri la ora 15.00. Patru drumuri naţionale din judeţul Tulcea sunt în continuare închise, la fel şi 13 drumuri judeţene, anunţă Centrul Infotrafic. Pe DN 22, în judeţul Tulcea, aproape 100 de maşini au rămas înzăpezite, drumarii intervenind timp de câteva ore pentru curăţarea drumului. De asemenea, peste 350 de localităţi din 18 judeţe sunt nealimentate cu energie electrică, iar traficul fluvial este în continuare închis. Vineri, cursurile vor fi suspendate în 30 de şcoli din patru judeţe - Galaţi, Iaşi, Prahova şi Tulcea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cod portocaliu de ninsori şi viscol: Opt tronsoane de drumuri naţionale şi 12 judeţene, închise din cauza viscolului. Autocamioane blocate pe DN1. Cursuri întrerupte în şcoli din 13 judeţe. Iaşi: Un bătrân a murit; ambulanţa solicitată s-a înzăpezit

Meteorologii au actualizat, joi, avertizarea cod portocaliu de vânt puternic şi zăpadă troienită, anunţând fenomene extreme pentru 13 judeţe, până la ora 23.00. În zona montană vântul va sufla şi cu 120 de kilometri la oră şi va viscoli zăpada, iar în judeţul Tulcea rafalele vor ajunge la 90 de kilometri la oră şi va fi viscol. De asemenea, pentru 13 judeţe este în vigoare avertizare cod galben până vineri la ora 15.00

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, judeţele Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa se vor afla sub o avertizare cod galben până vineri la ora 01.00.

În a doua parte a nopţii de joi spre vineri, în Carpaţii Meridionali, Carpaţii de Curbură şi în judeţul Tulcea vor mai fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, între 60 şi 80 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, ANM a transmis o informare de vânt puternic şi precipitaţii  în Crişana, Maramureş, Transilvania, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. 

Potrivit textului informării, vineri, în intervalul 01.00 - 15.00, vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în general moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 şi 70 km/h, trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge 60...70 km/h, iar pe creste 80...85 km/h spulberând zăpada depusă.

În  Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, mai ales la altitudini mari, va fi cod galben, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 85...90 km/h. Va ninge, în general moderat cantitativ, şi va fi viscol.

Tulcea: Aproape o sută de autovehicule, deblocate de pe DN 22; maşinile circulă în coloană, însoţite de utilaje de deszăpezire

Autorităţile din Tulcea au reuşit deblocarea maşinilor care au rămas înzăpezite pe Drumul Naţional 22, între Tulcea şi Cataloi. 94 de autovehicule nu au mai putut înainta din cauza zăpezii şi viscolului, în zonă intervenindu-se mai multe ore pentru curăţarea carosabilului. Maşinile circulă în coloană şi se îndreaptă către Tulcea, iar DN 22 rămâne în continuare închis circulaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, joi seară, autoturismele blocate în zăpadă în zona localităţii Cataloi au fost scoase din nămeţi şi se îndreaptă către Tulcea, coloana fiind însoţită de utilaje de deszăpezire.

În total, 94 de maşini s-au aflat pe sectorul respectiv de drum, dar nicio persoană nu a acuzat probleme medicale. Oamenii au stat blocaţi timp de mai multe ore în apropiere de Cataloi, din cauza zăpezii depuse pe carosabil. La faţa locului au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire, dar şi 20 de jandarmi şi pompieri, cu lopeţi. Intervenţia lor a fost îngreunată de faptul că vântul bătea cu putere şi aducea zăpada la loc pe carosabil.

Sectorul de drum respectiv rămâne în continuare închis, la fel şi alte drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea. 

Pompierii tulceni au avut joi zeci de intervenţii de salvare, pe lângă cea din Cataloi.

Astfel, ei au intervenit pentru transportul la spital a mai multor femei însărcinate şi a unor persoane cu diverse afecţiuni de sănătate, care nu aveau posibilitatea să ajungă la spitalul din Tulcea.

De asemenea, echipele de intervenţie au îndepărtat mai mulţi copaci dărâmaţi de vânt. Totodată, la unele acţiuni au fost prezenţi reprezentanţi ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile unde erau probleme, aceştia reuşind să ridice un stâlp care căzuse pe carosabil şi blocase un microbuz în care erau 12 persoane sau să intervină într-o altă zonă unde 11 persoane rămăseseră blocate cu autoturismele în zăpadă şi să le scoată de acolo.

Judeţul Tulcea s-a aflat joi sub atenţionarea cod portocaliu, vântul a atins rafale de 80-90 de km/h, a nins, zăpada a fost spulberată, iar vizibilitatea, redusă. Avertizarea de vreme rea continuă în judeţul Tulcea, până vineri la ora 15.00. 

MAI: 350 de localităţi din 18 judeţe, nealimentate cu energie electrică; traficul fluvial, în continuare închis

Peste 350 de localităţi din 18 judeţe sunt nealimentate cu energie electrică, joi după-amiază, iar traficul fluvial este în continuare închis, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Peste 12.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi acţionează în teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice severe.

Potrivit MAI, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a suplimentat mijloacele de intervenţie pentru judeţele afectate de cod portocaliu, cu 3 autoşenilate, 9 autofreze şi 5 autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Traficul fluvial rămâne închis în porturile Midia, Constanţa Sud, Constanţa Nord, Agigea, Mangalia şi Bara Sulina.

Din punct de vedere aerian şi feroviar nu sunt înregistrate restricţii, iar tranzitul la frontieră se desfăşoară în condiţii normale.

La nivel naţional, în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, sunt afectate 350 de localităţi din 18 judeţe, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 272 de echipe de intervenţie.

”În acest moment, în urma derapării unei autoutilitare, se acţionează în judeţul Tulcea pentru deblocarea circulaţiei pe DN 22 tronsonul între Cataloi şi M. Kogălniceanu, estimându-se rezolvarea situaţiei în cca o oră. La intrarea pe acest sector de drum, Poliţia Rutieră a oprit şi controlat 30 de autovehicule pe marginea carosabilului până la finalizarea intervenţiei, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, anunţă MAI.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului, tot în judeţul Tulcea, s-a acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în zona localităţii Periprava, unde un autobuz şcolar aflat în deplasare a rămas pe carosabil. Acţiunea s-a finalizat şi pasagerii au ajuns în siguranţă la destinaţie.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge şi să îşi echipeze autoturismele pentru a face faţă condiţiilor de iarnă.

Infotrafic: Patru drumuri naţionale şi 13 judeţene, în continuare închise; 12 autovehicule şi un tren, blocate în judeţul Tulcea

Patru drumuri naţionale din judeţul Tulcea sunt în continuare închise, la fel şi 13 drumuri judeţene din Caraş-Severin, Vaslui şi Tulcea, anunţă Centrul Infotrafic. Între Tulcea şi Cataloi, pe DN 22, 12 autoturisme sunt înzăpezite, iar pe calea ferată un tren este blocat din cauza viscolului.

Centrul Infotrafic Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, joi seară, patru drumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza viscolului şi a zăpezii.

Toate cele patru drumuri sunt din judeţul Tulcea, respectiv DN 22 D Horia – Izvorul Cerbului, DN 22 A Hârşova (Constanţa) – Ciucurova (Tulcea), DN 22 Tulcea – Cataloi, unde sunt înzăpezite 12 autovehicule, şi DN 22 F Horia-Nalbant.

De asemenea, pe opt sectoare de drum sunt restricţii de circulaţie.

Traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 3  Ostrov – Murfatlar şi DN 22 C  Cernavodă – Murfatlar, în judeţul Constanţa, dar şi pe DN 22E  Gărvan - IC Brătianu, DN 22D Măcin  - Mircea Vodă, DN 22 D Ciucurova – 2 Cantoane şi DN 22 Smardan  - limită judeţul Constanţa, în judeţul Tulcea.

În plus, circulaţia este restricţionată pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DJ103A Braşov – Târlungeni şi DJ103B Săcele – Târlungeni.

Infotrafic anunţă că sunt închise 13 drumuri judeţene în Caraş-Severin, Vaslui şi Tulcea. Este vorba despre DJ 608A Telescaun -Muntele Mic (Caraş-Severin), DJ 284 Arsura – Ghermăneşti, DJ224A Roşieşti-Roşieşti Gară; DJ 247 Codăeşti – Dăneşti; DJ 243 Ciocani – Crâng şi DJ 246 Tăcuta – Focşaşca (Vaslui) şi DJ222C Murighiol- Agighiol, DJ222 Jurilovca -2Cantoane, DJ223A Enisala –Babadag, DJ 229 Sarighioi– Zebil, DJ 222E Sarighiolde Deal – Casimcea, DJ 222G Dăeni –Făgăraşu Nou şi DJ 222F Dăeni -Peceneaga (Tulcea).

În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente. În judeţul Vaslui, sunt închise DC 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu şi DC 4 Rebricea –Draxeni.

Totodată, Infotrafic anunţă că circulaţia feroviară a fost reluată pe un fir, pe Magistrala 300, iar între staţiile de cale ferată Comarnic şi Valea Largă se circulă în cascadă.

I.R. nr. 8655 Constanţa –Tulcea  este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferată 804 între staţiile Cataloi şi Tulcea.

Cursuri suspendate vineri, din cauza zăpezii, în 30 de şcoli din patru judeţe

Cursurile vor fi suspendate, vineri, din cauza zăpezii, în 30 de unităţi şcolare din patru judeţe - Galaţi, Iaşi, Prahova şi Tulcea, a anunţat, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Astfel, în judeţul Galaţi cursurile vor fi suspendate în trei şcoli, în judeţul Iaşi în opt şcoli, în Tulcea nu vor face cursurii elevii din 18 şcoli, iar în Prahova nu se fac cursuri într-o şcoală.

Ministerul Educaţiei precizează că orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului şcolar 2017-2018, conform graficului stabilit de fiecare unitate de învăţământ şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Joi, din cauza viscolului au fost supendate cursurile în 85 de unităţi de învăţământ din 13 judeţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.