Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, mai multe avertizări cod galben de ceaţă care reduce vizibilitatea, dar şi o avertizare de vânt puternic, valabilă pentru opt judeţe, până la prânz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Meteorologii au prelungit avertizările pentru unele judeţe şi au inclus noi zone afectate de ceaţă.  

Astfel, până la ora 10.00, este ceaţă densă în judeţele Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Dolj şi Mehedinţi. 

Până la ora 11.00, ceaţa va persista în judeţele Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. 

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este îngreunat pe mai multe artere rutiere din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sălaj şi Olt, din cauza ceţii dense care, pe alocuri, reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

”Conducătorii auto care se deplasează în aceste zone sunt sfătuiţi să reducă viteza, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor şi să sporeanscă atenţia la volan”, a transmis Centrul Infotrafic. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele Gorj, Mehedinţi, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Olt şi Dolj este cod galben de ceaţă, până la ora 8.00.

”Se vor semnala: ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m”, au transmis meteorologii.

De asemenea, până la ora 12.00, este cod galben de vânt puternic în judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

”Se vor semnala: intensificări locale ale vântului cu viteze de 55...60 km/h, izolat 70...80 km/h”, a transmis ANM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.