O profesoară de la o şcoală din judeţul Prahova a fost filmată în timp ce este umilită de mai mulţi elevi, în timpul unei ore de curs, unul dintre ei mimând acte sexuale în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scrie la tablă. Poliţia Prahova anunţă că a deschis o anchetă în urma apariţiei imaginilor. La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Prahova au precizat că elevii care apar în imagini au fost sancţionaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova anunţă că elevii care apar în înregistrarea realizată la şcoala din localitatea Pietriceaua şi cel care filmează şi îi instigă pe cei doi au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte.
 
Colegii celor trei care au asistat la umilirea profesoarei au fost şi ei sancţionaţi cu observaţie scrisă.
 
”Conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor. Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât şi cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiştilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unităţii de învăţământ”, transmite Inspectoratul Şcolar Prahova, într-un comunicat dat publicităţii vineri după-amiază.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: În imaginile postate pe phonline.ro se vede cum cadrul didactic scrie la tablă, iar un elev merge în spatele profesoarei şi mimează acte sexuale, în timp ce altul îi spune: „Dă-i iepureşte, mă!”. Apoi un alt băiat îi ridică fusta profesoarei. Unul dintre copii mimează acte sexuale în faţa acesteia, femeia încercând să ignore atitudinea elevilor şi să continue să predea. 
 
La un moment dat, unul dintre băieţi se urcă pe scaunul de la catedră, încearcă să o apuce pe profesoară de gât şi să o îndrepte către el.
 
”Vreau să văd dacă vi se ia rujul de pe buze”, îi spune profesoarei un alt elev, în timp ce încearcă să o atingă la gură cu palma. Apoi acelaşi băiat ridică piciorul către ea, într-un gest similar celor din filmele de acţiune. Câteva secunde mai târziu, unul dintre băieţi îi suflă femeii fum de la ceea ce pare a fi o ţigară electronică, în timp ce un coleg îi spune: ”Dă-i cu bale, mă, scuip-o un pic!”
 
În acest timp, femeia încearcă să continue ora şi le vorbeşte copiilor în limba engleză.
 
 
În alt film, care pare realizat la aceeaşi oră de curs, unul dintre elevi îi duce profesoarei la gură degetul mijlociu.
 
Conform phonline.ro, imaginile au fost filmate în timpul unei ore de engleză, la şcoala din localitatea Pietriceaua.
 
După publicarea imaginilor, Poliţia judeţeană Prahova a transmis că face verificări ca urmare a unei sesizări primite din partea directorului şcolii. 
 
”La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.