Autorităţile judeţene din Buzău fac demersuri pentru transformarea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat în unitate COVID, întrucât în judeţ se înregistrează o explozie a infecţiilor cu SARS-CoV-2, iar spitalele au ocupate toate locurile pentru persoanele pozitive. Ulterior, autorităţile au anunţat că au amânat această decizie, fiind găsite soluţii pentru a suplimenta locurile pentru pacienţii cu COVID-19 în spitalul din Râmnicu Sărat şi în SJU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit subprefectului de Buzău Viorel Holban, decizia de închidere a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat pentru alte categorii de pacienţi decât cei cu infecţie COVID se amână pentru moment, în condiţiile în care s-a dispus suplimentarea numărului locurilor pentru pacienţii pozitivi.

Astfel, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a fost mărit, joi, numărul de paturi de la 128 la 148 pentru bolnavii de COVID, iar la ATI de la 7 la 10. De asemenea, conform lui Holban, Spitalul Judeţean Buzău a mărit numărul de paturi de la Pneumologie cu 20. De asemenea, zona tampon pentru bolnavii suspecţi COVID de la etajul 4 al SJU s-a transformat în zonă pentru COVID, cu încă 29 de paturi.

Conform reprezentantului Prefecturii Buzău, posibilitatea ca Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat să fie transformat în unitate suport COVID, pe durata ordinului care prevedere suspendarea internărilor şi a operaţiilor, nu este exclusă, totul ţinând de numărul de bolnavi care trebuie spitalizaţi ce se vor înregistra zilele viitoare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit subprefectului de Buzău Viorel Holban, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat va fi transformat în unitate suport COVID, temporar, pe durata ordinului care suspendă internările, altele decât urgenţele şi cazurile de COVID, dar şi operaţiile. Astfel, pentru pacienţii care nu sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 va rămâne doar ambulatoriul.

Recent, autorităţile judeţene au aprobat ca Spitalul din Nehoiu să preia bolnavii cu COVID cu forme uşoare şi medii, dat fiind că unitatea nu dispune de instalaţie de oxigen, însă achiziţiile de medicamente, de materiale sanitare, dar şi concentratoarele de oxigen de care are nevoie unitatea întârzie. În aceste condiţii, niciun pacient nu a fost internat până acum aici, spitalul fiind liber.

"S-a dat ordin pentru Nehoiu, pe 45 de paturi, am convenit împreună cu managerii spitalelor Râmnic şi Buzău să ducem acolo, întrucât nu există oxigen, doar cazurile uşoare. Vreau să vă spun că nu există la ora aceasta în judeţ cazuri uşoare şi atunci cele 45 de paturi aşteaptă pacienţi, dar nu avem ce pacienţi duce", a declarat subprefectul Viorel Holban.

În acest moment, în spitalele din Buzău nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii cu COVID. Atât Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, partea destinată celor cu SARS-COV-2, cât şi secţiile Spitalului Judeţean unde pot fi internaţi bolnavii pozitivi sunt ocupate.

La Buzău, de câteva zile se înregistrează o explozie a cazurilor de COVID. Zilnic, sunt peste 200 de noi infectări, în condiţiile în care în valurile trecute, erau cel mult 140-150 de cazuri de COVID, raportate în decursul a 24 de ore. Cea mai mare rată de îmbolnăvire într-o localitate buzoiană se înregistrează la Mărgăriteşti - 11.32 de cazuri la mia de locuitori. Oraşul Buzău are o incidenţă de 5.59, iar judeţul Buzău de 3.26.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.