Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că, de luni, de au început plăţile către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurilor la energie. ”Ieri am avut 18 milioane, astăzi avem 3 furnizori cu 6,5 milioane”, a precizat Budăi, adăugând că sumele sunt actualizate oră de oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, o informare asupra plăţilor către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurilor la energie. 

”Joi a avut loc ultima discuţie cu furnizorii a tot ce ţine de atribuţiile Ministerului Muncii prin Agenţia de Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială. Începând de luni, după redepunerea noilor cereri de solicitare de sume, se fac plăţi. Ieri am avut 18 milioane, astăzi, până la ora intrării în Guvern, cât am discutat cu colegii de la ANPIS, avem 3 furnizori cu 6,5 milioane”, a transmis ministrul Marius Budăi.  

Acesta a precizat că sumele sunt actualizate ”oră de oră”.   

”Începând de luni se fac plăţi, ţinem legătura cu furnizorii şi zi de zi cum avem situaţiile înaintate de dumnealor şi verificările necesare imediat punem în plată pentru că ne dorim să închidem această acţiune cât mai repede”, a adăugat ministrul Muncii.  

Şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat situaţia plăţilor: ”La Ministerul Energiei au început plăţile în urmă cu două săptămâni, săptămâna trecută au fost făcute plăţi de 5 milioane de lei, noi facem plăţi săptămânal (..) Procedura de plată la Ministerul Energiei trebuie să ia în calcul, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a ajutorului de minimis, de aceea sumele sunt mai mici, la solicutare, decât pentru consumatorul casnic, dar trebuie să verificăm dacă au primit ajutor de minimis, regulamentul european ne obligă să facem acest lucru. Facem faţă şi facem plăţi săptămânal”. 

Premierul a precizat că respectarea angajamentelor este importantă. 

”Este importantă şi suma, valoarea ei, important este să ne respectăm angajamentele”, a spus şi premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, luni, la Parlament, că astăzi s-au făcut primele nouă plăţi către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurile la energie. Reacţia ministrului vine după ce membrii Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER) au transmis că, nici până acum, la aproape patru luni de la adoptarea legislaţiei şi emiterea primelor facturi, nu au primit înapoi banii cheltuiţi cu plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.