O cisternă încărcată cu peste 20 de tone de sodă lichidă s-a răsturnat, miercuri, pe Drumul Naţional 1, în judeţul Braşov, existând scurgeri pe carosabil. Traficul rutier în dreptul localităţii Codlea a fost oprit, fiind realizat un perimetru de siguranţă de 50 de metri, iar la faţa locului este aşteptată o macara pentru a ridica autovehiculul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier pe DN 1, în judeţul Braşov, este oprit, miercuri seară, după ce o cisternă plină cu sodă lichidă s-a răsturnat în afara şoselei.

”Şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând astfel scurgeri de sodă caustică. În urma accidentului, şoferul a fost rănit”, a anunţat Infotrafic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii Braşov, unul dintre cele trei containere ale cisternei s-a fisurat şi au existat scurgeri pe carosabil.

ISU spune că nu există pericol de explozie, dar perimetrul a fost izolat, iar la faţa locului se intervine cu două autospeciale cu apă şi spumă, una de la Braşov şi alta de la Codlea, pentru curăţarea carosabilului.

În zonă se aşteaptă şi o macara pentru ridicarea cisternei. 

În urma accidentului, şoferul cisternei a fost uşor rănit şi a fost transportat la Spitalul Clinic Juţeţean de Urgenţă Braşov. Bărbatul a suferit mai multe răni la picioare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.