Un azil pentru vârstnici aparţinând unei asociaţii, care funcţiona fără a avea licenţă, în Sectorul 5 din Bucureşti a fost închis de autorităţil până la remedierea deficienţelor, în urma unor controale. Acolo au fost găsiţi peste 50 de bătrâni, alţi 24 fiind mutaţi pentru a se evita controlul, la o altă adresă, unde, de asemenea, nu exista autorizaţie. Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, mulţi fiind preluaţi de rude. Dr. Bogdan Furtună, managerul Spitalului Clinic Colţea din Capitală, a declarat pentru News.ro că primii patru vârstnici aduşi din cele două azile din Sectorul 5 au ajuns la unitatea sanitară, în cursul serii de sâmbătă urmând să ajungă acolo alţi 11 vârstnici din aceleaşi centre. Bogdan Furtună a precizat că au fost reorganizate secţiile astfel încât vârstnicii să poată fi internaţi aici şi că aceştia vor fi ţinuţi cât timp o va impune situaţia medicală a fiecăruia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Primii patru vârstnici din cele două azile din Sectorul 5 care nu aveau licenţă au ajuns la Spitalul Colţea. Manager: Pacienţii vor fi internaţi în Secţia de medicină internă, evaluaţi şi stabilit un tratament, îi vom ţine cât partea medicală o impune

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectia 18 Poliţie, împreună cu reprezentanţi APIS, ANPC, DSP şi reprezentanţi ai Prefecturii Municipiului Bucureşti, în urma efectuării unor activităţi de control, au stabilit faptul că un azil de bătrâni din Sectorul 5 ar funcţiona fără avizele şi autorizaţiile conforme. De asemenea, s-a stabilit că o parte din persoanele din respectivul azil au fost relocate la o altă adresă din Sectorul 5, care de asemenea nu deţine autorizaţie de funcţionare sau aprobări prealabile, pentru a fi evitat controlul autorităţilor competente”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, toţi vârstnicii sunt evaluaţi din punct de vedere medical, urmând a fi relocaţi sau duşi la unităţi medicale.

Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Azilul respectiv, al Asociaţiei ”Acasă la Bunicii Mei”, se află pe Pieptanari 66A, sector 5, fiind închis până la remediere. În spaţiul de pe Pieptănari se aflau 53 de beneficiari, iar în celălalt 24.

Cincisprezece dintre ei vor fi duşi la Spitalul Colţea, iar mulţi dintre ei sunt preluaţi de aparţinători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.