Peste 40 de refugiaţi din ţări precum Iran, Siria sau Irak şi-au improvizat o tabără la marginea oraşului Timişoara, sperând să găsească o călăuză care să îi treacă ilegal graniţa spre vestul Europei, ei nefiind primiţi în Centrul pentru Refugiaţi. Poliţiştii şi jandarmii au descins, luni, în tabăra de refugiaţi pentru a-i prelua pe transfugi, iar după ce vor fi identificaţi vor fi îndemnaţi să meargă înapoi în centrele de refugiaţi din care provin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi jandarmii au descins la tabăra de refugiaţi de la Timişoara pentru a-i prelua pe transfugi

Poliţiştii Secţiei 5 Timişoara şi jandarmii au descins, luni, în tabăra de refugiaţi de la marginea oraşului Timişoara pentru a-i prelua pe transfugi, iar după ce vor fi identificaţi, vor fi îndemnaţi să meargă înapoi în centrele de refugiaţi din care provin.

Poliţişii de la Secţia 5 Timişoara şi mai mulţi jandarmi au descins, luni, în tabăra de refugiaţi de la marginea oraşului Timişoara şi au stabilit că sunt solicitanţi de azil care provin din centrele de refugiaţi din Bucureşti, Giurgiu şi Timişoara şi deţin documente care le permit să stea în România.

Conform poliţiştilor, sunt în total 42 de refugiaţi - zece femei, 15 bărbaţi, iar restul copii. Cel mai mic dintre ei are doar un an.

"Aşteptam, aici, la Timişoara, o oportunitate să trec în Ungaria. Vreau doar să ajung într-o ţară din vestul Europei şi aici la Timişoara speram să pot găsi mai repede o cale”, a povestit un refugiat sirian.

Poliţiştii urmează să îi identifice pe toţi, apoi îi vor îndruma să se întoarcă în centrele din care au plecat.

Aproximativ 40 de refugiaţi, printre care şi copii, şi-au făcut o tabără improvizată, la marginea oraşului Timişoara

Aproximativ 40 de refugiaţi din ţări precum Iran, Siria sau Irak şi-au improvizat o tabără la marginea oraşului Timişoara, sperând să găsească o călăuză care să îi treacă ilegal graniţa spre vestul Europei, ei nefiind primiţi în Centrul pentru Refugiaţi.

Potrivit poliţiştilor, aproximativ 40 de refugiaţi din Iran, Irak şi Siria, printre care şi copii, au campat ilegal la marginea oraşului Timişoara, pe Calea Aradului, in imediata vecinătate a Centrului pentru Refugiaţi.

Ei şi-au amplasat corturi şi locuiesc pe o pajişte de câteva zile.

Poliţiştii spun că cei 40 au plecat de la diverse Centre de Refugiaţi din ţară, beneficiind de documente de şedere în România. Au ajuns la Timişoara, sperând să găsească o călăuză care să îi treacă ilegal graniţa spre Ungaria şi de acolo mai departe spre ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de la Secţia 5 din Timişoara au intervenit şi i-au dus la Centrul pentru Refugiaţi din oraş, însă acolo nu au fost primiţi pe motiv că locurile sunt toate ocupate.

Cei de la Centru le-au transmis să se întoarcă în celelalte centre din ţară, acolo unde au fost cazaţi iniţial şi unde li s-au întocmit documentele, însă aceştia au refuzat şi preferă să trăiască în corturi, la marginea Timişoarei.


 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.