Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la aproximativ 1000, urmare a anunţului ministrului Justiţiei. Oamenii strigă: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Sute de persoane au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA). La Sibiu, oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş imediat după anunţul lui Tudorel Toader cu referire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:10 - Peste o mie de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Peste o mie de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, urmare a anunţului ministrului Justiţiei, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Oamenii au început să iasă în stradă şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Iaşi.

UPDATE 20:53 - Proteste pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a DNA în mai multe oraşe din ţară

Sute de persoane au ieşit în stradă, joi seară, în mai multe oraşe din ţară pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA). Oamenii strigă lozinci împotriva PSD şi a ministrului Tudorel Toader.

La Sibiu, oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş imediat după anunţul lui Tudorel Toader cu referire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt peste două sute de persoane la protest, iar oamenii continuă să vină către piaţa centrală a oraşului.

Protestatarii au pancarte cu mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi, steaguri tricolore şi scandează lozinci împotriva PSD.

Şi la Iaşi s-au adunat peste osută de persoane, în Piaţa Unirii, pentru susţinerea şefei DNA. Totodată, cei prezenţi în piaţă cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Oamenii scandează "Tudorel, slugă model", "Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman", "DNA, te vom apăra", "PSD, ciuma roşie", "Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare".

Manifestanţii au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi fluiere şi vuvuzele.

Ieşenii continuă să vină în piaţă, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare.

Proteste au loc şi la Cluj, unde sunt peste 200 de persoane, dar şi la Braşov, unde s-au strâns aproximativ o sută de protestatari. 

UPDATE 20:15 - Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la câteva sute

Câteva sute de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, urmare a anunţului ministrului Justiţiei, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Oamenii au început să iasă în stradă şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Iaşi.

Jandarmii au montat garduri în Piaţa Victoriei.

Şi în alte oraşe din ţară au început să iasă oameni în stradă pentru a protesta faţă de anunţul ministrului Justiţiei. Sunt protestatari în stradă la Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa.

Grupul "Corupţia ucide" a anunţat joi seară, după decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, proteste în Piaţa Victoriei din Capitală.

"Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!", se arată înntr-un anunţ postat pe o pagină de socializare intitulat  "Acum In Piaţa Victoriei! DNA în pericol".
 
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.