Manifestanţii au plecat duminică seară din faţa sediului PSD, o mică parte revenind în Piaţa Victoriei. Aproximativ 1000 de persoane adunate duminică în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de modificările Codului Fiscal şi ale legilor justiţiei, au plecat în marş din piaţă după câteva dispute cu jandarmii, care după ce s-au asigurat că există culoarul necesar deplasării, au încadrat coloana de manifestanţi însoţind-o până la sediul PSD din Kiseleff.La sediul central al social-democraţilor, protestarii au stat aproximativ o oră scandând şi huiduind. Şi în ţară au avut loc manifestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Un bărbat fost amendat pentru că a aruncat cu un sul de hârtie igienică în curtea sediului PSD, iar alte două persoane au fost duse la secţie pentru legitimare.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Protestatarii au stat aproximativ o oră în faţa sediului PSD, scandând şi huiduind.

Unii dintre ei au aruncat cu hârtie igienică sau cu alte obiecte în curtea sediului PSD, conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Georgian Enache.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Acesta a spus că în zonă sunt mai multe obiective şi că legea prevede amenzi între 100 şi 500 de lei pentru astfel de situaţii.

Bărbatul amendat a precizat că a primit o amendă de 300 de lei, în timp ce miercuri seară, când a aruncat cu suluri de hârtie igienică în sediul Guvernului, amenda a fost mai mare, de 350 de lei.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Alţi doi protestatari, care nu aveau documente asupra lor, au fost duşi la secţia de poliţie pentru a fi legitimaţi.

La sediul PSD, manifestanţii au scandat "Ruşine!" şi "PSD - Ciuma Roşie!". şi "Hoţii!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", huiduind. De asemenea, au scandat şi împotriva liderului PSD Liviu Dragnea.

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Protestatarii au avut drapele şi pancarte şi în Piaţa Victoriei au scandat "Hoţii!", "CCR - Sluga PSD" şi "Pilonul ll nu e pentru voi", "PSD - ciuma roşie" şi "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Organizatorii au afirmat  că „sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională”, astfel că manifestanţii pot veni cu hârtie igienică, făcând referire la protestul de miercuri faţă de modificarea legilor justiţiei, când jandarmii au încercat să confişte sulurile de hârtie igienică pe care oamenii le aduseseră în Piaţa Victoriei pentru a le arunca spre clădirea Guvernului.

GALAŢI - Aproximativ 40 de persoane protestează în faţa Prefecturii şi scandează "Ne-am săturat să fim o naţie de hoţi", "Hoţii", "Kovesi, nu uita/Galaţiul e de partea ta" şi "Guvern de secretare şi nulităţi penale".
 
Oameniii au steaguri tricolore şi ale UE şi au şi pancarte pe care scrie, printre altele,  "Pe noi ne manipulează conştiinţa".
 
ALBA IULIA - 40 de persoane participă la proteste
 
Aproximativ 40 de persoane participă, duminică seara, la Alba Iulia la un miting de protest faţă de modificarea legilor Justiţiei, oamenii pornind într-un marş pe străzile municipiului şi manifestându-se zgomotos cu vuvuzele şi fluiere.
 
Protestul a fost intitulat de organizatori „Marş pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţiune de hoţi!” şi a început în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba, unde primii protestatari s-au adunat în jurul orei 18.00.
 
Ulterior numărul participanţilor a ajuns la circa 40 şi aceştia au pornit într-un marş pe străzile importante ale municipiului Alba Iulia.
 
Ei scandează lozinci împotriva PSD şi a Guvernului şi manifestându-se zgomotos cu vuvuzele şi fluiere.
 
IAŞI - Aproximativ 100 de persoane protestează la Iaşi: "Legile voastre, nişte dezastre" şi "Nu la guvernare, Dragnea la închisoare"

Aproximativ o sută de persoane protestează la Iaşi, în centrul oraşului, faţă de proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar şi a Legilor Justiţiei.

 Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din municipiu, purtând steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi SUA.

Oamenii scandează "PSD, ciuma roşie", "Hoţii, Hoţii", "Legile voastre, nişte dezastre" şi "Nu la guvernare, Dragnea la închisoare".

Pe pancarte se poate citi printre altele "Demisia", "Justiţie, nu corupţie" şi "Cine a votat hoţii?".

Pe pagina evenimentului "M-am săturat să fiu furat" erau anunţate sâmbătă proteste la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (în faţa primăriei), Alexandria (Casa de Cultură), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Braşov (Prefectură), Brăila, Constanţa (Prefectură), Constanţa (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Oradea (Piaţa Unirii), Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa (Centrul civic), Târgu Mureş (Prefectură), Târgu Ocna (primărie) şi Timişoara (Piaţa Victoriei).

„OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

„Guvernarea trebuie să urmărească bunăstarea cetăţenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, ţine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine şi să nu le mai permitem să îşi bată joc. Vestea bună, Sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională, aşa cum este Guvernul, deci puteţi să aduceţi hartie igienică cu voi”, se mai precizează în postare.

De asemenea, organizatorii spun că modificarea Codului Fiscal, OUG care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, a avut şi efecte imediate, precum creşterea euro şi creşterea preţului combustibilului.

„Considerăm că aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat şi servesc doar interesele unui grup restrâns de indivizi inculpaţi sau condamnaţi penal ajunşi întâmplător în poziţii publice. O justiţie liberă este coloana unui stat de drept, iar noi, românii, alegem categoric să trăim doar într-o astfel de ţară”, spun organizatorii protestelor din ţară despre proiectele de modificare a legilor justiţiei.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Birmingham (Centenary Square), Bruxelles (în faţa Ambasadei), Glasgow (George Square), Londra, Milano (în faţa Consulatului), Munchen (în faţa Consulatului), Roma (Piazza dell’Esquilino) şi Copenhaga (în faţa Ambasadei).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.