Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că au fost deschise 28 de noi ghişee dedicate persoanelor fizice arondate sectoarelor din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Noile ghişee funcţionează în sediile Trezoreriilor din fiecare sector şi în cel al Trezoreriei Ilfov. Totodată, reprezentanţii ANAF susţin că "aspectele privind comunicarea somaţiilor de către Administraţia Sector 6 a Finanţelor Publice, către contribuabilii care au achitat taxele, au pus în evidenţă, încă o dată, nevoia digitalizării proceselor de activitate ale Agenţiei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Începând de astăzi, ca urmare a mesajului clar pe care l-am transmis administraţiilor fiscale din Bucureşti, au fost deschise 28 de ghişee noi dedicate persoanelor fizice. Ghişeele nou deschise funcţionează în sediile Trezoreriilor de sector şi ale judeţului Ilfov. Nu e mult, însă schimbarea trebuie să înceapă de undeva. Voi face tot posibilul să accelerăm implementarea proiectelor ample de digitalizare a administraţiilor fiscale începute, pentru ca serviciile oferite contribuabililor să funcţioneze corect şi eficient”, a transmis, vineri seară, ministrul finanţelor, Alexandru Nazare. 

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "Începând cu data de 5 februarie 2021, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti a suplimentat numărul ghişeelor deja deschise cu alte 28, acestea fiind dedicate persoanelor fizice arondate sectoarelor din Bucureşti şi judeţul Ilfov”, informează ANAF într-un comunicat dat publiităţii vineri.
 
Ghişeele nou deschise funcţionează în sediile Trezoreriilor, astfel: pentru Sectorul 1 - Str. Londra nr 10, pentru Sectorul 2 - Bd. Ferdinand I  nr. 89, pentru Sectorul 3 - Str. Cireşului nr. 6, pentru Sectorul 4 - Bd. Pieptănari nr. 31, pentru Sectorul 5 - Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8, pentru Sectorul 6 - Calea Giuleşti nr. 3, iar pentru judeţul Ilfov, str. Lucreţiu Pătrăşcanu 10.
 
"Aspectele privind comunicarea somaţiilor de către Administraţia Sector 6 a Finanţelor Publice, către contribuabilii care au achitat taxele, au pus în evidenţă, încă o dată, nevoia digitalizării proceselor de activitate ale Agenţiei. Administraţia Sector 6 a Finanţelor Publice gestionează un număr de 176.062 contribuabili persoane fizice, iar personalul dedicat deservirii acestei activităţi este de 29 de funcţionari”, precizează sursa citată.
 
Oficialii ANAF susţin că "regretă disconfortul creat” şi dau asigurări că fac toate demersurile pentru a le facilita contribuabililor procesul de conformare voluntară la declararea şi plata obligaţiilor bugetare.
 
"Contăm pe sprijinul ministrului Finanţelor, domnul Alexandru Nazare, pentru accelerarea procesului de digitalizare a ANAF, proces demarat încă de la sfârşitul anului 2019”, precizează comunicatul ANAF.
 
Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, afirma că ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi, deşi şi-au plătit taxele la timp şi, în plus, a transmis conducerii ANAF Sector 6 că i se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia. Declaraţia ministrului a venit după ce zeci de oameni au stat la coadă, în stradă, în faţa sediului ANAF din Sectorul 6 al Capitalei, după ce au primit somaţii pentru plăţi pe care le efectuaseră deja.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.