O aeronavă Pegasus Airlines care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf a aterizat, luni, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, după ce a fost primită o ameninţare privind amplasarea unui dispozitiv exploziv la bordul acesteia. La bordul avionului sunt 196 de persoane, pasagerii fiind în afara oricărui pericol. Echipa pirotehnică a SRI a făcut verificări. Reprezentanţii Companiei Aeroporturi Bucureşti au precizat că traficul pe acest aeroport nu este afectat. Echipa pirotehnică a stabilit că ameninţarea nu se confirmă. Avionul a decolat la ora 23.36 spre Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit reprezentanţilor CN Aeroporturi Bucureşti, la ora 23.36, aeronava Pegasus Airlines a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Bonn-Koln, Germania.

UPDATE - ”Din punct de vedere pirotehnic, ameninţarea nu se confirmă”, a transmis SRI.

UPDATE - Potrivit SRI, ameninţarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul, care a ales să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Otopeni.

La bordul aeronavei sunt 184 de pasageri adulţi, 5 copii şi 7 membri ai echipajului.

”În acest moment, toţi pasagerii sunt în afara oricărui pericol”, a precizat SRI, menţionând că procedurile de verificare sunt în curs.

UPDATE - ”Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparţinând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul-Dusseldorf, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la ora 17.54. În prezent, instituţiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situaţii”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează şi se aterizează în siguranţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse, turnul de control al Aeroportului Internaţional Otopeni a fost informat de pilotul unei aeronave care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf că la aeroportul din Istanbul o persoană a anunţat că la bordul aeronavei se află un dispozitiv exploziv.

Ca urmare, s-a aprobat aterizarea de urgenţă a aeronavei pe Aeroportul Otopeni, pentru verificări.

Avionul a aterizat în siguranţă.

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au transmis că echipa pirotehnica a SRI desfăşoară procedurile specifice: pasagerii sunt debarcaţi, controlaţi, duşi într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor. Apoi, pirotehnicienii vor controla şi aeronava.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.