Pilotul de raliuri Adrian Răspopa a fost rănit sâmbătă, fiind internat în comă la spital, după ce a fost implicat într-un grav accident în timpul unei probe din cadrul Raliului Iaşiului. Deşi medicii au încercat să îl resusciteze în sala de operaţie, acesta a decedat. Conducerea competiţiei a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfăşurare şi anularea etapei, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Totodată, la nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanţele şi modul de intervenţie la locul accidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE “Întâi a fost resuscitat timp de două ore în UPU. S-a intervenit chirurgical şi s-a făcut tot ce e posibil şi omeneşte dar şi medical. A decedat în sala de operaţie“, a declarat medicul-şef UPU SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

ŞTIREA INIŢIALĂ Maşina condusă de Adrian Răspopa, în care se mai afla copilotul Cosmin Diacu, a lovit violent un cap de pod în zona Hadâmbu, în timpul celei de a doua probe a Raliului Iaşiului.

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical, însă a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportarea pilotului, rănit grav, la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Potrivit medicilor spitalului ieşean, pilotul Adrian Răspopa este în stare critică, fiind în comă. El a suferit leziuni severe la nivelul bazinului, a abdomenului, dar şi la nivelul capului. Medicii susţin că fac eforturi susţinute pentru menţinerea lui în viaţă.

Copilotul Cosmin Diacu se află în afara oricărui pericol, dar va fi supus unor investigaţii medicale suplimentare.

Proba a doua a Raliului Iaşiului a fost suspendată.

În această seară este programată o altă probă care urmează să aibă loc în centrul municipiului Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.