Un accident feroviar a avut loc, sâmbătă seara, în Gara CFR Galaţi, iar patru persoane au fost rănite, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, a transmis ISU Galaţi. Cele patru persoane rănite au fost transportate la spital, după intervenţia echipelor de descarcerare. Una dintre persoane a decedat, a anunţat CFR Călători. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a solicitat verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galaţi. El a adăugat că a cerut şi reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă, începând cu luna aprilie. Acesta a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a precizat că doreşte ca „standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”. CFR Călători a precizat că în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferinţa şi durerea. În urma accidentului feroviar din Galaţi în care conductorul trenului R7576 şi-a pierdut viaţa, transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranţă al călătorilor, dar şi al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris Grindeanu, sâmbătă seara pe Facebook.

UPDATE - „Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staţia Galaţi, CFR Calatori anunţă cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Iniţial a fost stabilizată pe peron şi în drum spre spital de către serviciul Ambulanţă ajuns la faţa locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanţe şi va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis compania, într-o informare de presă.

UPDATE - „Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

El a adăugat că, în contextul în care este al doilea accident feroviar produs, într-un timp foarte scurt, a decis să solicite „CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz”
 
„De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranţa călătorilor!”, a completat Sorin Grindeanu, într-o postare făcută pe Facebook.

CFR Călători a precizat că în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. Totodată au fost avariate locomotiva şi vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la faţa locului, mai spune sursa citată.

UPDATE - Potrivit IPJ Galaţi accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a intrat în vagonul de călători al unui tren care circula pe ruta Galaţi Buzău.

Accidentul s-a produs pe linia 4 a gării din Galaţi şi în urma sa au rezultat patru victime, dintre care doi sunt călători şi doi sunt angajaţi ai CFR. Printre victime se află o  femeie care a intrat în stop cardio respirator, un bărbat rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Galati, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staţionat, in gară, dar în care se aflau călâtori. Conform sursei citaate, în urma impactului au fost rănite patru persoane, din care una este în stop cardio-respirator şi o alta este încarcerată.

Lucrătorii ISU Galati acţionează pentru salvarea victimelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.