Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a publicat, joi, lista diplomelor de doctor eliberate de instituţie până în 3 ianuarie. Potrivit documentelor, 718 persoane au obţinut titlul, din 1995.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a publicat, joi, lista diplomelor de doctor eliberate de instituţie până în 3 ianuarie.  

Documentul cuprinde numele candidatului, titlul tezei de doctorat, domeniul, data susţierii examenului, conducătorul de doctorat, ordinul de acordare a titlului de doctor, dar şi seria diplomei şi data ridicării acesteia.  

Potrivit documentelor publicate pe site-ul instituţiei,  718 persoane au obţinut titlul, din 1995. 

În 26 octombrie 2020, Ministrul Educaţiei din acel moment Monica Anisie anunţa că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Măsurile au fost luate "în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie", dar şi ţinând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, a transmis atunci Ministerul Educaţiei.

Două zile mai târziu, Anisie anunţa că a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor aproximativ 800 de teze de doctorat realizate la nivelul acestei şcoli, începând cu tezele de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie, pentru a se constatat dacă sunt sau nu rezultatul unui plagiat.

În mai 2021, Guvernul a aprobat reorganizarea Academiei de Poliţie, în două facultăţi, de Poliţie şi de Pompieri.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţa că reorganizarea vizează desfiinţarea celor două şcoli doctorale care, din păcate, au adus mari prejudicii de imagine instituţiei. 

De-a lungul timpului, şcoala doctorală de la Academia de Poliţie a fost în centrul mai multor scandaluri, existând numeroase acuzaţii de plagiat, unele dovedite ulterior în instanţă. 

Jurnalista Emilia Şercan a publicat, începând cu 2015, peste 100 de investigaţii privind plagiatele din învăţământul superior militar. 

În 2019, ea demonstrase că însuşi rectorul Academiei din acel moment, chestorul prof. univ. dr. Adrian Iacob, îşi plagiase în proporţie de peste 70% teza de doctorat. Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci au fost condamnaţi, în primă instanţă, pentru ameninţările cu moartea adresate jurnalistei. 

În 18 februarie 2021, PressOne relata că protectorul plagiatorilor din Academia de Poliţie, Marius Florin Mihăilă, a devenit directorul de cabinet al ministrului Lucian Bode începând cu 9 februarie.

În 6 ianuarie 2020, PressOne relata că Bogdan Despescu, chestor şef de poliţie şi secretar de stat în Ministerul de Interne, a plagiat cel puţin 157 de pagini din cele 345 ale tezei de doctorat susţinute în anul 2010 la Academia de Poliţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.