Pacientul din Galaţi care a suferit arsuri pe 65 la sută din suprafaţa corpului în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ar fi fost stropit cu benzină şi apoi incendiat, va fi transferat marţi, după-amiază la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi va fi internat în unitatea de arşi, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pacientul are arsuri de gradele I, II şi III pe 65 la sută din suprafaţa corpului şi este intubat încă de la internare, neavând arsuri de căi respiratorii  aeriene, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ei mai arată că, în perioada internării la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, medicii au recoltat hemoculturi, precum şi culturi din plagă şi au început tratamentul cu antibiotic.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, starea pacientului se menţine starea gravă, iar prognosticul este rezervat. De aceea, doctorii care îl îngrijesc au decis transportul medical terestru, în defavoarea transportului aerian.

"Decizia de a realiza acum acest transfer a fost luată după ce medicii de la unitatea de arşi de la Spitalul Floreasca au semnalat disponibilitatea preluării pacientului şi au luat toate măsurile care să asigure izolarea pacientului", mai arată reprezentanţii MS.

Ei spun că, îÎn tot acest timp, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii a fost în contact cu spitalele care l-ar fi putut prelua pe pacient.

Managerul Spitalului Judeţean din Galaţi, dr. Mihaela Debita, a declarat, luni, că se fac eforturi pentru transferul bărbatului care a fost internat, vineri, cu arsuri grave la unul dintre spitalele din Bucureşti cu secţie de arşi şi terapie intensivă.

Debita a spus că se ţine permanent legătura cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, dar până acum nu s-a găsit niciun loc pentru bărbatul respectiv.

"Am vorbit cu COSU în fiecare zi; ne au în atenţie. Doamna doctor care e şeful secţiei s-a ocupat din momentul venirii bolnavului şi noi aplicăm protocoalele, dar cu eforturi foarte mari şi cu personalul puţin pe care îl avem de îngrijire şi cu condiţiile pe care le avem. S-a vorbit, şi eu am vorbit la COSU, se ştie situaţia. În momentul în care vor avea loc, ne anunţă imediat. Dar nu au locuri, am vorbit şi acum două ore. Caută, întreabă, cum au un loc îl vor primi. Până atunci facem tot ce e omeneşte posibil să avem grija lui şi să i se aplice tratamentele conform protocoalelor în vigoare. La Bucureşti, este personal mai mult, au mai multe mijloace decât noi, în rest facem şi noi cât putem. Celălalt e mai bine, are arsuri mai puţine", a spus Mihaela Debita.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a intervenit, vineri, într-un cartier din municipiul Galaţi, pentru a acorda primul ajutor în cazul celor doi bărbaţi, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai străzii, care au suferit arsuri grave, după ce ar fi fost incendiaţi.

Ulterior, bărbaţii au fost transportaţi la spital. Unul dintre aceştia, care a suferit arsuri pe 65 la sută din suprafaţa corpului, este continuare în stare gravă la secţia de terapie intensivă, iar celălalt, cu arsuri pe 21 la sută din suprafaţa corpului, este stabil, potrivit medicilor.

Bărbatul care este suspectat că a stropit cu benzină şi apoi a incendiat doi oameni ai străzii, vineri, în municipiul Galaţi, a fost prins de către poliţişti, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Suspectul este audiat, marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, potrivit surselor citate.

Momentul în care bărbatul îi agresează pe cei doi oameni fără adăpost a fost surprins de o cameră de supraveghere. 

Oamenii din cartier spun că o persoană necunoscută, deranjată de prezenţa celor doi în zonă, i-ar fi stropit cu benzină în timp ce dormeau şi apoi le-a dat foc, flăcările fiind lichidate cu stingătoarele de la maşini de către cei care i-au auzit pe cei doi în timp ce strigau după ajutor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.