Unul dintre cei cinci militari răniţi în 24 mai în Afganistan în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare a fost transportat în Germania pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, anunţă MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Caporalul clasa a II-a Anton Florin, rănit recent în Afganistan, a fost transportat astăzi la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă", precizează ministerul.

Ceilalţi patru militari, răniţi în acelaşi incident, au fost externaţi şi îşi continuă tratamentul şi recuperarea la subunităţile lor, aceştia aflându-se în grija echipei medicale a Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” de la Kandahar.

Caporalul clasa a II-a Anton Florin din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, a fost rănit vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executa o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate din Afganistan.  Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Ceilalţi militari răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalul clasa a II-a Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.