Doi bărbaţi au fost arestaţ pentru contrabandă de către magistraţii Judecătoriei Buftea, după ce, duminică, poliţiştii au oprit în trafic un tir în care se aflau circa 1,5 milioane de ţigări, disimulate atât în pereţii camionului, cât şi printre mărfurile transportate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Victor Dodon (cetăţean român) şi Alexei Dimitrov (cetăţean moldovean), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.

La aceeaşi dată, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Buftea, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul procurorilor a rezultat că, duminică, în baza informaţiilor furnizate de către un martor denunţător, organele de poliţie au oprit în trafic, pe raza oraşului Buftea, un camion cu semiremorcă, la volanul căruia se afla Alexei Dimitrov.

Cu prilejul percheziţiei efectuate au fost descoperite un număr de 1.561.600 ţigarete (78.080 pachete), care aveau aplicate banderole de marcaj eliberate de autorităţile din Republica Moldova.

Din probatoriul administrat ar fi rezultat că Victor Dodon s-a ocupat de procurarea cantităţii de ţigarete şi a oferit-o spre vânzare martorului denunţător. Dodon ar fi stabilt, totodată, detaliile legate de plată, cunoscând că produsele accizabile respective provin din contrabandă.

Transportul a fost monitorizat încă de la plecarea din Republica Moldova, au declarat, pentru News.ro, surse din Poliţie. Ţigările de contrabandă erau disimulate atât în pereţii camionului, cât şi printre mărfurile transportate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.