Revoluţionarul Corneliu Vaida a avut o intervenţie, luni, în şedinţa Consiliului Local Timişoara, în cadrul căreia a cerut Armatei Române, care "a tras în poporul român acum 30 de ani”, să îşi ceară scuze timişorenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În plenul Consiliului Local Timişoara, revoluţionarii şi-au amintit momentele în care luptau împreună pe străzile oraşului, pentru libertate. La un moment dat, unul dintre revoluţionari, Corneliu Vaida, a cerut Armatei să îşi ceară scuze timişorenilor, după 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989.
 
"Sunt în această sală, azi, şi camarazi, şi aşa-zişi camarazi. Am venit pentru prima dată aici, cu scopul de a bate obrazul Armatei Române, pentru că Armata Română a tras în poporul român acum 30 de ani. Măcar ca o reparaţie morală, cineva care este ministrul Apărării sau comandantul suprem ar trebui să-şi ceară scuze timişorenilor. Sunt 30 de ani de la o revoluţie care mai mult ne-a dezbinat decât ne-a unit şi avem mai multe asociaţii pentru o singură revoluţie. Atunci, noi am cerut un singur lucru: libertate, democraţie. Aici în sală avem şi miliţieni, şi securişti, şi falşi revoluţionari cu titluri cumpărate, dar şi revoluţionari autentici, pe care ţin să-i felicit”, a spus Vaida. 
 
Corneliu Vaida nu mai face parte din nicio asociaţie de revoluţionari, el renunţând la această calitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.