Medicul Mihnea Hurmuzache de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi susţine că unitatea medicală nu are materiale sanitare suficiente, în principal măşti, precizând că şase angajaţi ai spitalului s-au autoizolat după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihnea Hurmuzache a declarat, miercuri, că spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi primeşte pacienţi cu coronavirus din toată Moldova, însă unitatea nu dispune de materialele sanitare necesare.

“Aş vrea să fim realişti, cu picioarele pe pământ, şi să ne dăm seama că fără materiale, respectiv aceste măşti, este foarte dificil să lucrezi. Este riscant. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume: nu sunt măşti! Avem promisiuni, tot ni se spune că mâine se rezolvă, dar ştim că şi autostrăzile din România se fac cu promisiuni”, a declarat Mihnea Hurmuzache. 

El a spus că trebuie regândit inclusiv circuitul pacienţilor în spital, după ce un bolnav venit cu o problemă medicală a fost confirmat ulterior pozitiv.

“Sunt şase angajaţi din spital care se află în autoizolare, printre care şi singurul medic radiolog al unităţii. Dacă noi ne îmbolnăvim, ce va fi peste două săptămâni?“, a declarat medicul Mihnea Hurmuzache.

Potrivit conducerii DSP Iaşi, 19 persoane din judeţul Iaşi sunt infectate cu coronavirus, acestea fiind internate la spitalul de Boli Infecţioase. Totodată, 12 pacienţi din alte judeţe sunt internaţi la aceeaşi unitate medicală.

Un număr de 854 persoane din judeţul Iaşi sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică, fiind monitorizate zilnic de către epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.