Un medic de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar autorităţile sanitare au demarat testarea pacienţilor internaţi pe secţie şi a personalului medical. De asemenea, a mai fost confirmat un caz pe Secţia Medicină Internă, la o asistentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, un medic de pe secţia ORL şi o asistentă de pe Secţia Medicină Internă au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Ca urmare, s-a început testarea personalului medical de pe Secţia ORL, precum şi a pacienţilor internaţi.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, testele efectuate personalului medical de pe celelalte secţii unde s-au confirmat cazuri au fost negative.

„În cursul zilei de luni au fost testate 32 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienţii confirmaţi pozitiv dar şi personalul secţiei Nefrologie-Dializă. În toate cazurile testele au ieşit negative”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În Spitalul Judeţean Buzău s-au confirma până acum 9 cazuri de infectare la cadre medicale şi 4 la pacienţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.