Un grup de 162 de cetăţeni români, printre care şi două cazuri medicale au fost repatriaţi sâmbătă din Spania, cu o cursă Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 162 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru un cetăţean spaniol, rezident în România”, anunţă MAE.
 
Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Spaniei, precum şi două cazuri medicale asistate de către Consulatul General al României la Sevilla, respectiv Consulatul României în Almeria, care au depus toate diligenţele necesare în vederea îmbarcării celor doi cetăţeni români.
Totodată, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al României la Sevilla a întreprins demersuri pe lângă autorităţile române competente, pentru preluarea şi asigurarea transportului cetăţeanului român până la locul de domiciliu.
Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti-Malaga-Bucureşti. De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe ruta Bucureşti – Malaga, a fost facilitată repatrierea şi pentru 6 cetăţeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum şi pentru 3 cetăţeni români rezidenţi în acest stat.
MAE reînnoieşte apelurile privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.