Un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI transportă, vineri, o fetiţă de o lună, cu afecţiuni cardiace şi respiratorii grave, în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Misiune umanitară externă pentru salvarea unei fetiţe. În aceste momente, avionul Cessna Citation V, aflat în dotarea Inspectoratul General de Aviatie al MAI efectuează o misiune umanitară externă pentru transferul unei fetiţe în vârstă de o lună, de la Bucureşti la Milano. Micuţa este diagnosticată cu afecţiuni cardiace şi respiratorii grave, fiind necesar transferul de urgenţă în Italia”, a anunţat, vineri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Aeronava este operată de un echipaj format din comandorul Codreanu Laurenţiu şi locotenent-comandorul Breahnă Florin.

Pe toată durata zborului, fetiţa, care este intubată şi ventilată mecanic, va fi monitorizată şi asistată de o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, compusă din medicul Caloian Alexandru şi asistentul medical Lucian Pătru.

În elicopter este şi mama fetiţei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.