Un aparat de analiză a anticorpilor, pe baza căruia se poate detecta infecţia cu noul coronavirus, a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Apostol Ioan” Galaţi, cel mai mare spital din regiune destinat copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Galaţi, ultimele statistici ale Prefecturii arată că sunt 30 de decese şi 314 persoane confirmate cu coronavirus.

Primăria municipiului Galaţi informează că un aparat de analiză a anticorpilor, pe baza căruia se poate detecta infecţia cu noul coronavirus, a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Apostol Ioan” Galaţi.

”Cu ajutorul aparatului, care a costat 150.000 de lei şi a fost achiziţionat cu bani de la bugetul local, se pot procesa în maximum o oră un număr de cinci teste”, a anunţat Primăria Galaţi.

La Spitalul pentru Copii va ajunge, până la începutul lunii mai, şi aparatul real time PCR pentru testare antigen COVID-19.

Primăria municipiului Galaţi a alocat până acum fonduri de aproximativ 10 milioane de lei în lupta împotriva COVID-19. Potrivit Prefecturii Galaţi, 30 de persoane au decedat din cauza coronavirusului, 314 persoane au contractat virusul. 409 sunt în izolare la domiciliu iar 480sunt în carantină instituţionalizată. 1921 de teste pentru depistarea coronavirusului au fost effectuate în judeţul Galaţi.,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.