Autorităţile au annţat că, vineri, la ora 16.00, 47 de persoane erau în carantină şi 8.356 izolate la domiciliu diferenţa faţă de raportarea de la ora 10.00 fiind dată de datele eronate transmise de DSP Gorj. Fostul şef al instituţiei este cerceta penal pentru neglijenţă în serviciu”. Ultimul test făcut pacientului din Gorj infectat cu coronavirus a ieşit negativ, iar după următorul test ar putea fi externat şi nu va mai sta izolat la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „prof.dr. Matei Balş” că pacientul din judeţul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ. Reprezentanţii institutului au anunţat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat şi va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină”, a transmis, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

”Diferenţele faţă de datele transmise la ora 10.00, provine din cauza faptului că Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei. Totodată, în judeţul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de „neglijenţă în serviciu”, poliţiştii şi procurorii autosesizându-se ca urmare a informaţiilor comunicate public de către Ministerul Sănătăţii”, au mai transmis autorităţile.

Dosarul îl vizează pe fostul director al DSP Gorj care a transmis informaţii eronate în contextul apariţiei primului caz de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.