Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar 26 au fost rănite şi au fost transportate la mai multe spitale în urma accidentului de autocar petrecut vineri în localitatea Perşani din judeţul Braşov, potrivit ultimului bilanţ transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au furnizat informaţii contradictorii legate atât de numărul victimelor, cât şi de numărul persoanelor aflate în autocarul răsturnat pe DN 1.

Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Sănătăţii şi confirmat şi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, în accidentul petrecut în localitatea Perşani şi-au pierdut viaţa patru persoane. Alte 26 de persoane au fost rănite şi transportate la spitale, iar dintre acestea una este în stare critică, fiind operată. Arafat a precizat că la loculaccidentului au intervenit 13 ambulanţe pentru victime multiple. 

La rândul său, prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a spus că, la ora transmiterii acestei ştiri, au fost descarcerate şi ultimele două victime şi este aşteptată o macara pentru a ridica autocarul, astfel încât să fie reluată circulaţia în zonă, blocată în urma accidentului.

Conform surselor citate, cinci răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, 12 la Spitalul Pediatarie, cinci la Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria” din Braşov şi patru la Spitalul "Sfântul Constantin".

Prefectul a mai spus că zece dintre cei 12 copii internaţi la Spitalul de Pediatrie sunt în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt în investigaţii.

Accidentul s-a produs pe DN 1, în localitatea Perşani din judeţul Braşov, în jurul orei 12.30, după ce şoferul ar fi intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, astfel că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile şi s-a răsturnat.

În autocar se aflau 31 de persoane, în condiţiile în care autovehiculul era omologat pentru 25 de locuri, Poliţia anunţând că face verificări în acest sens.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Iaşi, în autocar se aflau 31 de elevi, doi profesori şi doi şoferi. Copiii, care aveau vârste între 12 şi 17 ani, o parte dintre ei fiind de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecaseră de la Palatul Culturii din Iaşi şi mergeau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional.
Şeful ITM Iaşi, Andrei George Albulescu, a declarat pentru News.ro că autocarul aparţine firmei de transport Maxibus Trans SRL din satul Valea Adâncă din comuna Miroslava, judeţul Iaşi.
Firma are şapte angajaţi, între care şi cei doi şoferi care se aflau în autocar şi care se numără printre cele patru persoane decedate în urma accidentului. Cei doi şoferi sunt Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani.
ITM a declanşat o anchetă în acest caz, făcând verificări atât la firma de transport, cât şi la Palatul Copiilor din Iaşi, care a închiriat acest autocar.
În urma accidentului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş a deschis un dosar penal, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.