Regele Mihai a fost stabilizat în urmă cu patru zile, este conştient, liniştit, reunoaşte persoane şi pune întrebări, transmite TVR, citând informaţii furnizate duminică seară, la reşedinţa de la Aubonne, de către Principesa Margareta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit corespondentului TVR în Elveţia, care invocă declaraţii ale principesei Margareta, căderea fizică de săptămâna trecută a fostului suveran a fost cea mai gravă de până acum, însă a fost stabilizat în urmă cu patru zile, este conştient în cea mai mare parte a timpului, liniştit, recunoaşte persoane şi pune întrebări.

De asemenea, după câteva nopţi grele în care a fost mai agitat, regele a primit un tratament care-l ajută să doarmă, ceea ce a contribuit la îmbunătăţirea stării sale.

Regele Mihai se află încă sub supravegherea medicilor elveţieni. Trei infirmiere şi un terapeut vin zilnic la domiciliu pentru diverse proceduri medicale, mai notează TVR.

Casa Regală a anunţat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se deja la reşedinţa privată din Elveţia.

Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că regele Mihai a fost împărtăşit de un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.