Un bărbat de 48 de ani a fost depistat de poliţiştii tulceni în timp ce conducea pe braţul Măcin, o şalupă, în convoi cu un bac de trecere, fără a avea brevet sau certificat de capacitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat sâmbătă că poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea – Postul de Poliţie Transporturi Navale Măcin, împreună cu Oficiul de Căpitănie Măcin, l-au depistat pe braţul Măcin al Dunării, în comuna Ostrov, pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Frecăţei, judeţul Brăila, în timp ce conducea o şalupă, în convoi cu un bac de trecere, fără a deţine brevet sau certificat capacitate corespunzător.

„Totodată, comandatul navei, de 48 de ani, din comuna Turcoaia, judeţul Tulcea, i-a încredinţat, cu ştiinţă, conducerea navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător şi a pus în navigaţie nava, fără echipaj minimum de siguranţă”, a anunţat Poliţia Română, comunicatul de presă.


Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal.

Poliţiştii de la Transporturi au acţionat în ultima săptămână pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi. Astfel, au fost legitimate 1.273 de persoane, fiind controlate 404 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 220 de staţii şi triaje, dar şi în 1.114 trenuri de călători.

Poliţiştii au efectuat verificări la 35 de nave şi ambarcaţiuni, au constatat 15 infracţiuni şi au cercetat şase persoane.

Au fost depistate şase persoane urmărite, verificând 34 de obiective de pază şi 53 de permise de pescuit.

Poliţiştii de la transporturi au reţinut 7 certificate de înmatriculare, 4 permise auto, o plăcuţă de  înmatriculare şi au aplicat 373 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.065 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei unelte de pescuit şi un autoturism.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.