Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la finalul şedinţei comune de guvern româno-bulgare, că s-au abordat multe subiecte de interes pentru ambele ţări, inclusiv legate de dezvoltarea infrastructurii, şi s-a convenit ca întâlnirile să aibă loc lunar, cel puţin între cei doi premieri. |următoarea întţlnire va avea loc la Bucureşti, luna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la finalul şedinţei comune de guvern româno-bulgare, că s-au agreat foarte multe lucruri pe durata întţlnirii.

”Sunt lucruri pe care le-am agreat astăzi (marţi – n.r). Foarte importantă poziţia Bulgariei şi a României în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, ţinând cont de faptul că cele două ţări au la un interval de şase luni preşedinţia Consiliului şi va trebui să luptăm împreună pentru păstrarea politicii de coeziune şi a politicii agrare, neomiţând nici politicile privind securitatea comună Europeană, dat fiind faptul că suntem două ţări care sunt la graniţa estică a Uniunea Europeană şi a NATO”, a declarat Tudose.

Acesta a precizat că s-a discutat foarte mult şi despre infrastructură.

”Am vorbit foarte multe despre interconectare, despre infrastructură, dar nu ca un scop în sine. Scopul celor două ţări nu este să construiască un pod, şi podul, în sine, şi calea ferată sau autostrada să fie mijloacele prin care economiile celor două ţări să fie competitive în Uniunea Europeană pentru a putea oferi oportunităţi, atât de investiţii, cât şi de afaceri pentru cei care deja au investit în Bulgaria şi în România, dar şi, evident, un trai mai bun pentru cetăţenii ţărilor noastre”, a adăugat premierul României.

Acesta a anunţat că s-a convenit ca întâlnirile să aibă caracter lunar.

”Am convenit împreună ca acest gen de întâlniri, care suscită atât de mult interes, să facem să nu mai fie un eveniment în sine, să fie o normalitate, să ne întâlnim lunar, la nivel de prim miniştrii - suntem totuşi la mai puţin de o oră de zbor unii de alţii. Comitetul interministerial pe care l-am constituit astăzi şi miniştri să aibă o legătură foarte, foarte strânsă, să lucrăm pragmatic, pe bază de grafic de implementare a măsurilor şi să nu mai pierdem încă 20 de ani”, a mai spus Tudose.

Potrivit acestuia, următoare întâlnire dintre cei doi premieri va avea loc la Bucureşti, luna viitoare.

Guvernele României şi Bulgariei s-au reunit, marţi, la Varna în şedinţă comună. Reuniunea s-a încheiat prin semnarea de protocoale bilaterale în mai multe domenii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.