Premierul Mihai Tudose a anunţat pe Facebook că a luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona şi cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi a primit promisiuni că o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. Şeful Executivului a precizat că, în caz contrar, există pregătită o aeronavă TAROM pentru a-i aduce pe turişti în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI ANAT spune că le acordă asistenţă juridică pasagerilor afectaţi de zborurile anulate de TAP Portugal. Touroperatorii susţin că nu au ”nicio comunicare” cu transportatorul aerian

„Am luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona, cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi cu MAE şi sper să rezolvăm situaţia în cel mai scurt timp posibil. Am primit promisiuni că, la ora 17:00, o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. În caz contrar, avem pregătită o aeronavă TAROM să-i aducem acasă”, a scris, luni pe Facebook, premierul.

Tudose a precizat că a cerut revocarea consulului României la Lisabona „pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia”.

„Rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţenilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă”, a explicat prim-ministrul.

Totodată, el şi-a exprimat regretele pentru faptul că turiştii români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român.

„Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetăţeni români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toţi cei în măsură să prevină apariţia unor astfel de situaţii neplăcute să îşi facă datoria aşa cum trebuie”, a conchis Tudose.

Premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unui grup de turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal, au declarat anterior pentru News.ro surse oficiale. 

CITEȘTE ȘI Tudose va rechema consulul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unor turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor TAP Portugal

ANAT acuză TAP Portugal de lipsă crasă de respect faţă de agenţiile de turism şi faţă de turişti, însă mulţumeşte misiunii diplomatice române pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.