Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că îşi doreşte ca anul 2018 să fie ”agitat pozitiv” şi, fiind anul Centenarului Marii Uniri, ”ar trebui să fim toţi strânşi în jurul aceloraşi idealuri comune”. În plus, premierul a apreciat că ar trebui să fim critici cu noi înşine şi a anunţat că este anul marilor proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”2018 este un an simbol, este anul Centenarului, 100 de ani de la Unire şi dacă toţi am înţelege acelaşi lucru din acest simbol, din aceşti 100 de ani de România aşa cum suntem noi astăzi, ar trebui să fim toţi strânşi în jurul aceloraşi idealuri comune. Să dezvoltăm România, să schimbăm puţin mentalitatea, începând de la a încuraja lucrurile bune, până la a nu accepta, niciunul dintre noi, nimic din ceea ce este rău. Cum spuneam în deschiderea emisiunii, nu se poate cu «hai să închidem ochii că e de-al nostru şi las că merge că poate nu mai face». Să nu închidem ochii nici când cineva distruge un combinat, nici când cineva face rău în faţa blocului. Să fim foarte critici cu noi înşine, dar o critică foarte constructivă în a dezvolta România”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a mai spus că marile proiecte vizează domeniul Sănătăţii şi cel al Educaţiei.

”Eu cred că va fi un an al marilor proiecte începute, care să schimbe România aşa cum România merită: cu investiţii majore, cu spitale în care să îţi găseşti sănătatea nu moartea, în care să nu te duci cu o boală şi să pleci  cu zece, să nu spună că nu merge nu ştiu ce aparat. În care şcoala să schimbe modul de a fi, de a trata elevul. Cred că trebuie o dezbatere şi domnul ministru Pop va începe anul acesta o dezbatere, dacă ar fi bine ca toţi copiii să înveţe acelaşi cometariu sau e bine ca toţi copiii să poată să spună ce au înţeles ei că poate unul înţelege altfel. Şi nu spune nimeni că noi avem dreptate că ne place eroul A şi nu ne place eroul B, de asta sunt mai mulţi. Să vedem cum facem cu învăţământul vocaţional că poate nu îi învăţăm pe toţi să cânte când ei nu au voce, să deseneze când nu sunt în stare, să înveţe chimie când de fapt pe ei îi interesează limba rpmână şi aşa mai departe. Să avem o şcoală care să producă valori şi să lase copiii să fie copii şi să nu facă trei sute de mii de exerciţii pe vacanţă. Un sistem de evaluare modern. E o provocare şi pentru dascăli şi pentru părinţi şi pentru elevi, dar asta va naşte plus valoare”, a declarat primul ministru.

Şeful Executivului a mai precizat că va fi în măsură, în cel mult două săptămâni, să numească o companie românească ce va ieşi pe piaţa internaţională.

”Va fi un an în care să punem bazele unui stat care să îşi apere valorile, să îşi întărească rolul de stat şi vă spuneam de intenţia de a achiziţiona acel şantier naval, să învăţăm să luăm pentru noi de la alţii, nu numai să dăm la alţii. Un an în care  câteva companii din România vor ieşi pe piaţa internaţională, săptămâna viitoare sau peste două săptămâni poate sunt în măsură să vă dau numele unei companii din România care cumpără o companie din străinătate. Cam aşa îmi doresc eu să fie anul acesta, 2018. Îmi doresc un an agitat, dar un an agitat pozitiv”, a mai spus premierul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.