Psihologul criminalist Tudorel Butoi, fostul şef al laboratorului psihologic de detecţie a comportamentului simulat din Serviciul criminalistic al Poliţiei Capitalei, a declarat, luni, că şcoala făcută acasă este "o idioţenie”, un sistem care creşte copii "în eprubetă”, "ca o floare de seră care va păli la primul viscol”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şcoala pe acasă este o idioţenie. Este, din punctul meu de vedere, un act ratat şi un abandon al obligaţiilor instituţiilor publice. Şcoala pe acasă îţi dă socializare? Îţi dă ţie experienţa colectivelor, a străzii? Ne apucăm acum să aplecăm urechea la nişte oameni care-şi dau şi ei cu părerea, chiar părinţi fiind?”, spune psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Declaraţia a fost făcută la o conferinţă din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, organizată de Poliţia Română. Butoi a spus că infractorii periculoşi pe care a avut ocazia să-i întâlnească în timpul carierei sale de ofiţer de poliţie au avut probleme în trecut, proveneau dintr-o familie dezorganizată, au avut carenţe majore în educaţie şi nici nu au avut o "tuşă corectoare din partea şcolii sau a bisericii”.

"Să nu existe, cultivate în acest copil, care va creşte într-o eprubetă: competiţia, studiul în oglindă cu ceilalţi din comunitatea respectivă, ambiţia. Vreţi să facem o floare de seră şi să iasă în societate, la primul viscol să se pălească? Ori vreţi să avem copii competitivi, să înveţe de mici ce înseamnă o societate care are conflicte, să fie pregătit acel copil?”, mai spune Tudorel Butoi.

Colonel în rezervă, Butoi a fost şeful laboratorului psihologic de detecţie a comportamentului simulat din Serviciul criminalistic al Poliţiei Capitalei. 

Pe 16 septembrie, cântăreaţa Dana Nălbaru scria pe blogul său că, împreună cu soţul său, actorul Dragoş Bucur, şi cu fiica lor de nouă ani, Sofia, au decis să o retragă pe fetiţă de la şcoală şi să înveţe în sistem ”home schooling”.

”Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am făcut temele înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor”, a scris Dana Nălbaru.

Postarea cântăreţei a stârnit numeroase reacţii în presă şi pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.