Trenul Regal a ajuns, joi după-amiază, în Gara Sibiu cu câteva minute mai târziu decât ora la care era programată sosirea garniturii. Câteva sute de oameni cu steaguri tricolore şi însemne ale regalităţii s-au strâns pe peron pentru a-i vedea pe membrii familiei regale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principesa Margareta, principele Radu şi principesa Maria au coborât din cel de-al doilea vagon al trenului şi au salutat mulţimea care i-a întâmpinat cu urale şi aplauze.

Ulterior, a fost intonat imnul naţional, apoi imul regal, după care oaspeţilor li s-a oferit pâine şI sare de către doi tineri îmbrăcaţI în costume populare.

Pe covorul roşu, membrii familiei regale au fost primiţI de prefectul de Sibiu, Cristian Roman, de primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, dar şI de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca.

Principesa Margareta şI principele Radu au salutat oamenii, au dat mâna cu aceştia şI au zâmbit la încurajările sibienilor.

”Te iubesc, Majestate!”, a strigat de câteva ori un băieţel de circa opt ani pe care tatăl său l-a ridicat în braţe să vadă membrii familiei regale trecând.

Membrii familiei regale au plecat de la gară însoţiţi de oficialii locali împreună cu care au o serie de întrevederi până la ora 19.00, când vor participa la un concert simfonic ce are loc, cu ocazia Zilei Naţionale, la Sala Thalia din Sibiu.

După plecarea familiei regale din gară, trenul a fost vizitat aproape două ore de sute de sibieni care s-au înghesuit să urce în garnitură.

”Am venit să vedem familia regală, pe principesa Margareta, dar şi familia regală a Bulgariei”, a declarat Mariana, o doamnă care a fluturat un steguleţ tricolor la trecerea familiei regale prin Gara Sibiu.

Printre cei aflaţI la Gara Sibiu s-a numărat şI umoristul Victor Yila de la Grupul Vouă.

”Anul trecut am fost la Alba Iulia de Ziua Naţională. Anul acesta am vrut neapărat să vin la Sibiu, oraşul lui Klaus Iohannis, şI mi-am convins soţia să venim aici. Oraşul care a dat un preşedinte, merită vizitat”, a declarant Victor Yila.

În judeţul Sibiu, Trenul Regal a poposit şi în Gara Avrig, unde a staţionat 26 de minute, accesul publicului fiind liber.

Cu ocazia opririi la Gara din Avrig, Familia Regală a vizitat, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

Reluarea călătoriilor cu trenul regal a avut loc după 64 de ani, în octombrie 2012, şi a condus familia la Alba Iulia.

Călătoria anuală a Trenului Regal a început miercuri din gara Sinaia şi se va încheia joi la Sibiu. Traseul celei de-a şasea călătorii regale cu trenul cuprinde oraşele Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu. 

În trenul regal s-au aflat reprezentanţi ai familiilor regale ale Belgiei şi Bulgariei. Invitaţii de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi regele Simeon al II-lea şi regina Margarita ai Bulgariei, precum şi Principele Lorenz al Belgiei.

Actualul tren regal i-a condus pe regina Maria şi regele Carol al II-lea în diverse comunităţi din ţară şi în călătoriile lor din străinătate. Trenul a adus-o pe regina-mamă Elena în ţară, în anul 1940, când s-a întors din exil. Regele Mihai a călătorit mult cu trenul regal în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Majestatea Sa şi regina-mamă au vizitat Chişinăul, călătorind cu trenul regal. Tot trenul regal este cel care a purtat familia regală pe tragicul drum al exilului, în ianuarie 1948.

Lideri politici europeni şi nord-americani au fost musafiri ai trenului regal în anii 1948-1989.

Trenul regal, în al nouălea deceniu al existenţei sale, impecabil păstrat, cu o mare rezistenţă şi o remarcabilă calitate tehnică, continuă să servească naţiunea română, fiind unul dintre cele mai puternice simboluri regale şi ale Statului român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.