Treizeci şi patru de nave NATO sau ale ţărilor partenere au fost prezente în 2021 în Marea Neagră, ele aflându-se în această zonă, în total, timp de 208 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, Corneliu Pavel, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, din anul 2014, de când Rusia a anexat Crimeea, prezenţa grupărilor navale permanente ale NATO în Marea Neagră a crescut. 
 
"După anul 2014, de când Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea şi situaţia geo-politică şi a securităţii din zona Mării Negre a devenit mai tensionată, prezenţa grupărilor navale permanente ale Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră a fost mărită. De atunci şi până anul trecut au fost 35 de grupări navale permanente ale NATO care au desfăşurat misiuni în Marea Neagră”, a precizat Corneliu Pavel. 
 
El a adăugat că anul trecut au fost 34 de nave NATO sau ale ţărilor partenere în Marea Neagră. 
 
"Au fost în total 34 de nave, cele mai multe sunt ale partenerului strategic american, în total navele au fost prezente 208 zile, din care 20 de zile au făcut escale în România”, a explicat purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale. 
 
Astfel, în 2021, din cele 34 de nave, 13 au fost ale SUA, câte cinci ale Marii Britanii şi Spaniei, câte trei ale Italiei, Greciei şi Franţei şi câte o navă olandeză şi finlandeză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.