Trei trenuri, între care şi unul internaţional, sunt staţionate vineri dimineaţă în gări din judeţul Harghita, din cauza copacilor încărcaţi cu chiciură care au căzut peste liniile de înaltă tensiune, pe magistrala 400, circulaţia fiind oprită între Tuşnad şi Tuşnad Sat. Probleme vin după ce joi traficul feroviar a fost întrerupt de mai multe ori din aceleaşi motive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia feroviară este oprită, vineri dimineaţă, între Tuşnad şi Tuşnad Sat, în judeţul Harghita, din cauza unor copaci căzuţi pe liniile de înaltă tensiune, potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ.

”Este al patrulea astfel de eveniment petrecut în ultimele 24 de ore. Cablul de contact este rupt pe o porţiune destul de lungă între cele două localităţi din cauza copacilor încărcaţi cu chiciură care cad. Noaptea trecută (joi noaptea n.r.) mai multe trenuri au fost nevoite să staţioneze în diferite staţii CFR, cea mai mare întârziere a înregisrat-o trenul 1643, Bucureşti-Beclean, de 257 de minute”, a spus Constantin Nuţ.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, în staţiile CFR din Harghita staţionează trei trenuri: 4502 Braşov-Gheorgheni - în staţia Băile Tuşnad, 4504 Topliţa-Braşov - în staţia Sânsimion, precum şi trenul internaţional Braşov - Budapesta, care trebuia să ajungă la Miercurea Ciuc la ora 9.30.

Şeful Poliţie Transporturi Feroviare Harghita a menţionat că până la înlocuirea cablului de contact, transferul trenurilor se va face cu locomotive diesel.

Circulaţia feroviară între localităţile Tuşnad şi Tuşnad Sat din judeţul Harghita a fost întreruptă de mai multe ori, începând de joi după-amiază, din cauza unor brazi încărcaţi cu chiciură care au acoperit infrastructura feroviară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.