Trei români răniţi grav care erau internaţi în spitale din Serbia, în urma unui accident petrecut în 23 iulie, au fost aduşi, vineri, la Bucureşti şi Timişoara, cu aeronave SMURD, Doi dintre pacienţi sunt intubaţi, iar al treilea are multiple traumatisme, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au fost transportaţi cu un avion SMURD Cessna şi două elicoptere SMURD, misiunea de repatriere fiind încheiată cu succes, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

Avionul SMURD a plecat spre Belgrad pentru a aduce un bărbat în vârstă de 36 de ani, care era internat, cu multiple traumatisme, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Belgrad. Pacientul a fost transportat la Spitalul Elias din Bucureşti, fiind supravegheat de o echipă medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, care fusese supus unei intervenţii chirurgicale în Serbia şi era intubat, a fost preluat de la Spitalul din Sremska Mitrovica, de cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Craiova, şi transportat la Timişoara.

Femeia rănită, în vârstă de 30 de ani, care era în Spitalul din Novi Sad, intubată, a fost preluată de cadrele medicale de la Punctul Aero-medical Craiova şi transportată tot la Timişoara.

Misiunea de repatriere a fost efectuată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, a precizat MAI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.