Un bărbat din Vatra Dornei, cu tulburări psihice, a înghiţit mai multe obiecte ascuţite, între care trei piuneze, două agrafe, un cui şi o parte dintr-o balama a unei uşi, acestea fiind extrase de medicii suceveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, de 55 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, fiind preluat de către o echipă de medici gastroeneterologi. Potrivit mediciilor suceveni, obiectele trebuiau extrase cât mai rapid din stomacul bărbatului, prin endoscopie digestivă superioară, întrucât puteau provoca complicaţii severe.

"Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte: trei piuneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de uşă, o brăţară, o monedă, o bucăţică de metal, partea care conţinea mercur, din fericire intactă, a unui termometru de cameră. Intervenţia a durat trei ore", a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al spitalului sucevean.

Pacientul a fost transferat ulterior la Spitalul Vatra Dornei.

Potrivit medicului Teodorovici, Spitalul de Urgenţă Suceava se află în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea unui turn endoscopic ultramodern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.