Elevii români participanţi la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în Anglia, au obţinut o medalie de argint, o medalie de bronz şi o menţiune. Ediţia din acest an a concursului a reunit peste 260 de concurenţi din 68 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, Rareş Streza (Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca) este câştigătorul medaliei de argint, iar Gabriel Vlad Sîmbotin (Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) este deţinătorul medaliei de bronz.

De asemenea, George Maier (Liceul Teoretic ”Avram Iancu" din Cluj-Napoca) a intrat în posesia unei menţiuni.

Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Adam (Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Iaşi).

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de Georgiana Duţă-Cornescu (profesor la Facultatea de Biologie - Universitatea Bucureşti) si Adelhaida Kerekes (profesor/ inspector Inspectoratul Şcolar Cluj).

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie din 1997, olimpicii români fiind o prezenţă constantă pe lista medaliaţiilor.

Ediţia din acest an a reunit peste 260 de concurenţi din 68 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.