Trei câini de însoţire, intervenţie şi patrulare, din rasa Ciobănesc German, au fost pensionaţi şi apoi scoşi la licitaţie de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, a treia procedură, la care preţul a fost redus de la 400, la 240 de lei, cât a fost cel iniţial, fiind programată pentru joi. La niciuna dintre cele trei poceduri de vânzare nu s-a înscris nimeni, astfel că animalele sunt în continuare în custodia instructorilor cu care au lucrat până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Prahova a pensionat trei câini din rasa Ciobănesc German, în vârstă de 11 ani, care au lucrat alături de poliţişti în cadrul unor acţiuni de intervenţie şi patrulare şi, conform procedurilor, a scos la licitaţie animalele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu, organizarea licitaţiilor privind vânzarea celor trei câini a fost anunţată la avizierul Inspectoratului, precum şi la cele ale Primăriei Ploieşti şi Prefecturii.

La prima licitaţie, organizată în 6 martie, preţul de pornire pentru fiecare animal a fost de 400 de lei, însă nimeni nu s-a înscris. A doua licitaţie a fost organizată în 21 martie, la aceasta preţul pentru un câine scăzând la 320 de lei, însă nici de această dată nimeni nu s-a înscris. Cea de-a treia procedură de licitaţie a fost programată pentru joi, 6 aprilie, iar doritorii ar fi trebuit să depună documentele privind participarea la licitaţie până pe 3 aprilie. Deşi preţul unui animal a scăzut a 240 de lei, nici de această dată nimeni nu s-a înscris la licitaţie, a precizat reprezentantul IPJ Prahova.

În aceste condiţii, cei trei câini, dintre care unul a ”lucrat” alături de poliţiştii din localitatea Sângeru, iar ceilalţi doi i-au însoţit pe poliţiştii Secţiei numărul 1 Ploieşti, au rămas în custodia celor pe care i-au îngrijit cât timp au fost activi în cadrul Poliţiei.

”După anunţul celei de-a treia licitaţii se va întocmi un raport de către colegii de la Logistic, acesta va fi înaintat inspectorului şef care va dispune în continuare”, a spus Marian Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.