Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat că rata de incidenţă în Bucureştieste de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate. Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu COVID-19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi:

- permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor;

- redeschiderea activităţilor "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;

- permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase!”, a scris Traian Berbeceanu miercuri pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 3.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 116 decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 17.455. La ATI sunt internaţi 1.054 de pacienţi cu COVID-19.

Rata infectărilor cumulate a scăzut sub 3 în Bucureşti şi doar în trei judeţe se mai situează peste acest nivel. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.768 de teste RT-PCR (18.424 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.344 la cerere) şi 6.026 de teste rapide antigenice.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.