Consultantul în turism Traian Bădulescu consideră că dacă anul şcolar ar începe la câteva zile după data de 15 septembrie, ar fi mai bine pentru activitatea din turism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Traian Bădulescu a fost întrebat, marţi, la Prima News, de ce oamenii din turism doresc ca anul şcolar să înceapă în jurul datei de 15 septembrie. 
“Foarte mulţi români preferă să aibă vacanţă în primele două săptămâni ale lunii septembrie. Pe litoralul românesc, dar şi pentru alte destinaţii. După 15 septembrie scade numărul cererilor, dar să nu uităm că anul trecut şcolile au început mult mai devreme decât 15 septembrie. De obicei data tradiţională era 15 septembrie sau după 15 septembrie. Cred că la câteva zile dacă începe după 15 septembrie, nu multe, ar fi mult mai bine pentru turism şi nu ar fi deloc o inovaţie. Ştim cu toţii că şcolile începeau pe 15-16-17 septembrie. Erau săptămâni în care poate 15 septembrie era într-o zi de weekend”, a explicat Traian Bădulescu.
Proiectul de ordin al ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2023 - 2024, supus vineri dezbaterii publice, prevede începerea cursurilor în 11 septembrie şi încheierea lor în 21 iunie, execepţie făcând clasele a Vlll-a şi a Xll-a.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.