Aproape o sută de elevi erau cazaţi în internatul Liceului ”Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit, provocând decesul unui elev de clasa a douăsprezecea şi rănirea altor trei elevi. Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita au declarat că, potrivit informaţiilor primite, elevii cazaţi trebuia să se întâlnească la internat la ora 17:00, incidentul având loc cu câteva zeci de minute înainte de acea întâlnire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”97 de elevi erau cazaţi la internat, dar, din fericire, doar cei patru se aflau în imobil la momentul respectiv. Am primit informaţia că la ora 17:00 trebuiau să se întâlnească la internat”, a declarat pentru News.ro inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita Cristinel Glodeanu. 
 
Luni seară, cei mai mulţi dintre elevii cazaţi la internat au fost luaţi acasă de către părinţi, în noaptea de luni spre marţi cinci elevi fiind cazaţi la internatul Liceului Reformat din Odorheiu Secuiesc. 
 
”Am solicitat să fie consiliaţi atât copiii, cât şi părinţii celor care locuiau acolo, în internat, pentru că a fost o traumă destul de mare”, a precizat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.
 
Luni după-amiază, clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit parţial. Patru elevi au fost prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase de salvatori conştiente, o a treia a fost resuscitată şi a răspuns manevrelor medicilor fiind transportată ulterior de la Odorhei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în stare critică, iar cea de-a patra victimă este un băiat de 17 ani declarat decedat după ce au fost făcute manevrele de resuscitare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...