Cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea au primit tablete grafice achiziţionate de conducerea unităţii de învăţământ cu ajutorul economiilor făcute la facturile de utilităţi, de când cursurile se desfăşoară online, relatează Bihoreanul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şcoala a cumpărat 95 de tablete, pentru ca profesorii să predea mai uşor de la distanţă.
„Pe aceste tablete, profesorii pot desena sau scrie cu creionul, pot partaja ecranul şi pur şi simplu elevii văd ce scriu, în timp ce scriu. Exact ca în clasă”, a declarat directorul Iulius Timar, pentru Bihoreanul

Ideea a fost dată chiar de unii dintre profesorii şcolii, care şi-au cumpărat asemenea dispozitive din banii proprii. 

Un dispozitiv a costat 320 de lei, iar şcoala a folosit bani economisiţi în ultimele luni, de când orele se ţin de la distanţă.
Potrivit directorului, economiile făcute la utilităţi precum apă, energie electrică sau încălzire se ridică la circa 300.000 de lei. Din aceşti bani, s-au cumpărat tabletele grafice, dar şi 58 de tablete pentru elevii care nu aveau cum să intre la orele online.
Colegiul Naţional Onisifor Ghibu Oradea este cea mai mare unitate şcolară din judeţul Bihor. Peste 150 de profesori şi învăţători asigură pregătirea şi educaţia a peste 1800 de elevi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.